Universitatea Transilvania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Universitatea Transilvania

Un Forum Pentru Studentii din Brasov !
 
AcasaPortalCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Ghidul Admiterii 2007

In jos 
AutorMesaj
Cyrus
Admin
Cyrus


Numarul mesajelor : 46
Varsta : 35
Location : Braila
Data de inscriere : 04/08/2007

Ghidul Admiterii 2007 Empty
MesajSubiect: Ghidul Admiterii 2007   Ghidul Admiterii 2007 Icon_minitimeSam Aug 04, 2007 5:15 pm

1.1. Concursul de admitere în Universitatea Transilvania din Braşov se desfăşoară în conformitate cu:

* Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată cu modificările ulterioare;
* Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare;
* Legea nr. 441/2001 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 133/2000 privind învăţământul universitar şi postuniversitar de stat cu taxă;
* Hotărârea Guvernului nr. 1004/2002 privind stimularea elevilor şi studenţilor care au primit distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale organizate în învăţământul preuniversitar şi a doctoranzilor care au obţinut rezultate deosebite în activitatea de cercetare;
* Hotărârea Guvernului nr. 1175/2006 privind organizarea studiilor universitare de licenţă şi aprobarea listei domeniilor şi specializărilor din cadrul acestora;
* Hotărârea Guvernului nr. 404/2006 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de masterat;
* Hotărârea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat;
* Ordinul MEdC nr. 308/2007 privind criteriile generale de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, de masterat şi de doctorat pentru anul univesitar 2007–2008.

1.2. Începând cu anul universitar 2005 – 2006, procesul didactic este organizat pe trei cicluri:

1.3. Admiterea se organizează pe domenii de studii universitare, ale căror specializări sunt autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate la Universitatea Transilvania din Braşov. Domeniile de studii universitare de licenţă sunt prezentate în Anexa 1.

1.4. La ciclul de licenţă, fiiecare domeniu de licenţă cuprinde unul sau mai multe programe de studiu universitare, prezentate în Anexa 1. Repartizarea candidaţilor admişi, pe programe de studiu, în limita locurilor repartizate, se face în baza celor precizate în Anexa 12.

1.5. Locurile finaţate de la bugetul de stat sunt stabilite prin Ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pe baza cifrelor de şcolarizare aprobate prin Hotărârea Guvernului României, locurile cu taxă sunt stabilite de către Senatul Universităţii Transilvania din Braşov, pe baza cifrelor de şcolarizare aprobate de Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al cererii pe piaţa forţei de muncă.

1.6. Locurile, probele de concurs, modul de desfăşurare a probelor şi procentul din media de bacalaureat care se ia în considerare la calculul mediei finale de concurs la ciclul de licenţă sunt prezentate în Anexa 1.

1.7. Precizări privind concursul de admitere pentru continuare de studii la ciclul de licenţă se găsesc în Anexa 4.

1.8. Învăţământul la distanţă şi cel cu frecvenţă redusă se organizează pentru ciclul de licenţă, numai în regim cu taxă. Precizările privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere pentru învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă se găsesc în Anexa 5.

1.9. Probele de concurs, pot fi susţinute în limba în care au fost studiate în liceu disciplinele respective.

1.10. Facultaţile au obligaţia să restituie în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii şi necondiţionat, fără perceperea unor taxe, dosarele candidaţilor respinşi sau a celor care renunţă la locul obţinut prin admitere.

1.11. Locurile rămase neocupate după admitere se gestionează la nivelul universităţii pe cicluri de studii.
2.1. Pot candida la admitere cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

2.2. Candidaţii la admitere în ciclul de studii universitare de licenţă sunt absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta. Candidaţii pentru ciclul de masterat sunt absolvenţi cu diplomă de licenţă sau echivalente, a studiilor universitare de lungă durată.

2.3. Pentru ciclul de licenţă, un candidat poate participa la admiterea la mai multe domenii de studiu din Universitatea Transilvania din Braşov, dar poate fi admis la un singur domeniu pe locurile subvenţionate de la bugetul de stat. Candidatul admis la mai multe domenii de studiu trebuie să opteze pentru acela la care doreşte să fie subvenţionat de la bugetul de stat, prin prezentarea Dosarului cu actele în original în termenul stabilit prin Fişa de înscriere.

2.4. Olimpicii cu performanţe recunoscute la concursurile şcolare internaţionale pot urma, la cerere, fără taxe de şcolarizare, cursurile a două specializări în instituţii de învăţământ superior de stat.

2.5. Pot fi admişi fără admitere, în cadrul numărului de locuri aflate în concurs la ciclul de licenţă, absolvenţii de liceu care au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare şi la concursurile artistice sau sportive la nivel naţional sau internaţional. Pentru această categorie de candidaţi, criteriile de admitere sunt prezentate în Anexa 2.

2.6. Studenţii şi absolvenţii cu diplomă de licenţă/absolvire, pot urma un al doilea domeniu de licenţă în condiţiile prezentate în Anexa 3. Absolvenţii cu diplomă de licenţă/absolvire ai învăţământului superior particular au dreptul să urmeze un al doilea domeniu de licenţă în instituţiile de învăţământ superior de stat, în condiţiile stabilite de lege şi de Senatul Universităţii Transilvania din Braşov.

2.7. Absolvenţii cu diplomă ai învăţământului universitar de scurtă durată pot continua studiile la ciclul de licenţă, în cadrul domeniului studiat iniţial sau apropiat, prin concurs, în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri disponibile pentru continuarea studiilor se stabileşte de către Biroul Consiliului Facultăţii pentru fiecare specializare în parte, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a prevederilor stabilite de Senatul universităţii. Candidaţii admişi vor susţine examenele de diferenţă stabilite de Consiliile Facultăţilor şi vor fi înscrişi, după caz, în anul II sau III de studii al ciclului universitar de licenţă.

2.8. Un candidat declarat admis, poate beneficia de finanţare de la buget o singură dată, pentru fiecare din cele trei cicluri de studii universitare.
3.1. La concursul de admitere în ciclul de licenţă pot participa absolvenţi de liceu, în condiţiile precizate la capitolul 2. La concursul de admitere pentru ciclul de masterat de masterat se pot înscrie absolvenţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute în Anexa 7.

3.2. Calendarul desfăşurării concursului de admitere este prezentat în Anexa 8.

3.3. Înscrierile se fac la facultăţi, în locuri special amenajate, aduse la cunoştinţă celor interesaţi prin intermediul avizierelor facultăţilor. Zilele de desfăşurare a concursului şi programul probelor de concurs vor fi afişate la avizierele Comisiilor de admitere pe facultate.
Sus In jos
https://univbv.forumgratuit.ro
 
Ghidul Admiterii 2007
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cazare 2007

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Universitatea Transilvania :: Admitere-
Mergi direct la: